چای را می توان همدم هر روزه بسیاری از مردم دنیا دانست. چای از چین آمده است و حتی تلفظ آن که چای یا tea است هم از چین آمده است. در واقع ساکنان جنوبی چین به این گیاه چای می گویند و ساکنان شمال چین به آن tea و به همین دلیل هم هست که اهالی خاورمیانه و شمال آفریقا به این گیاه چای می گویند و اهالی اروپا و … به دلیل آن که چای از شمال چین به آنجا صادر شده به این گیاه tea می گویند.

قهوه یا چای کدام یک قوی تر است؟

نکته بسیار با اهمیت در مقایسه  قهوه وچای این است که با وجود دو برابر بودن میزان کافئین چای خشک نسبت به پودر قهوه، به دلیل میزان مصرف بیش تر قهوه از نظر وزنی نسبت به چای، کافئین مصرفی توسط قهوه بیش تر از چای می باشد. به همین دلیل محدودیت مصرف قهوه از چای بیشتر است.

انواع چای

چای دارای انواع مختلفی است که معمولاً به میزان خشک شدگی برگ چای و همچنین نوع برگی که از گیاه چای تهیه می شود وابسته است.

چای سفید(White tea) – چای سبز(GREEN TEA) –  چای سیاه یا معمولی(BLACK TEA) –  چای اولونگ(OOLONG TEA)

چای و آنتی اکسیدانی که یه شما می رساند

دو فنجان چای به اندازه پنج وعده سبزی، آنتی اکسیدان دارد. چای از تشکیل لخته های خونی در سرخرگ های اصلی جلوگیری می کند. پلاک ها در واقع ترکیبی از چربی خطرناک و کلسترول هستند. مصرف روزانه سه فنجان چای راهکاری موثر برای جلوگیری از حمله قلبی و سکته مغزی است. پزشکان در یک بازبینی جدید یادآور شدند که نوشیدن منظم چای سیاه یا چای سبز می تواند 11 درصد خطر حمله قلبی و بیماری های قلبی را کاهش دهد.

متخصصان تغذیه معتقدند که به لحاظ تحویل آنتی اکسیدان ها، دو فنجان چای معادل پنج نوبت مصرف سبزیجات یا دو عدد سیب حاوی آنتی اکسیدان ها است. مزایای چای به طور چشمگیری به خاطر محتوای فلاوونوئید آن است. فلاوونوئیدها در واقع محتویات آنتی اکسیدانی هستند که با بیماری های قلبی ـ عروقی تعامل دارند. هر یک فنجان چای بین 150 تا 200 میلی گرم فلاوونوئید دارد. علاوه بر این ها میزان فلاوونوئید موجود در چای سیاه درست به همان اندازه چای سبزاست.

چرا چای ایرانی؟

خاستگاه چای چین است و هند هم خود را یکی دیگر از صاحبان صنعت چای دنیا می داند. کشت چای در ایران قدمت چندانی نسبت به این دو کشور ندارد ولی آب وهوای خاص شمال ایران که هم رطوبت مناسبی دارد و هم کوهستانی است می تواند محصولی عالی را ارائه دهد. چای ایرانی یکی از پاک ترین چای های دنیاست که در کشت آن از سموم استفاده نشده است. هوای کوهستانی شمال ایران در بهبود طعم چای تأثیر زیادی دارد و در ضمن این گیاهان را از شر بسیاری از آفات خلاص می کند که یکی از دلایل استفاده نکردن از سموم هم همین است.

هر چند بسیاری رنگ چای را نشانه کیفیت می دانند ولی در واقع رنگ چای اصلاً اهمیتی ندارد و در واقع نوشیدنی های چای که رنگ کمتری دارند معمولاً کیفیت بیشتری دارند. چای ایرانی هرچند رنگ زیادی ندارد ولی طعم خاص خود را دارد و عاشقان بسیاری در نقاط مختلف دنیا دارد.